Vigtige faktorer når man skal starte en virksomhed op

Home / Vigtige faktorer når man skal starte en virksomhed op

Der er mange ting, man skal have styr på, inden og når man starter en virksomhed op. Det er både de helt officielle ting og også de mere personlige. Herunder findes en guide til nogle af de vigtigste faktorer, når man skal starte en virksomhed op. Det indebærer bl.a.

  • Styr på idé, navn og type
  • Styr på økonomien – budget, bogholderi osv.
  • Styr på forsikringer og tilladelser.

Idé, navn og type

En vigtig faktor er, at man først og fremmest skal finde ud af, om idéen overhovedet duer. Tror man selv på idéen? Kan den blive til noget? Og er den unik? (måske endda så unik, at man kan søge patent på den?). Hvis ikke idéen duer, er der ingen grund til at fortsætte.

Derudover skal man også finde ud af, hvilken type virksomhed man vil have, og hvad navnet skal være. Dette kræver, at man også finder ud af, om navnet er ledigt.

 

Budgetter og bogholderi

Når man er kommet så langt, skal der også styr på økonomien. Der skal lægges budgetter, så man kan se, om der er penge nok til de planer, man har. Hvis ikke der er det, må man reducere sine udgifter eller finde ud af, om man kan blive finansieret på den ene eller anden måde.

Derudover er en vigtig faktor også bogholderi. Man skal bl.a. have styr på moms, skat, fakturering, årsrapporter og bogføring, hvis det skal gå virksomheden godt.

 

Forsikringer og tilladelser

Sidst, men ikke mindst, er nogle vigtige faktorer også, at man har styr på, at man har alle de lovpligtige forsikringer og tilladelser. Det er vigtigt at følge loven, og hvis der pludselig sker noget uhensigtsmæssigt, er det også rart at kunne få hjælp af forsikringen.
Derudover er det også vigtigt med de rette tilladelser, så man ikke pludselig står i en uheldig situation.

0/50 ratings