Kender du det med at arbejde 24/7? Men af og til skal du sove. Og din søvn er afgørende for din præstation og trivsel. Derfor bør du som iværksætter vælge seng med omhu. Du må overveje dine søvnvaner nøje, så du kan nå ned i den dybe, opbyggende søvn. Læs med her og lær om kunsten at finde den rette seng.

Lær dine søvnvaner at kende

Måske skænker du ikke søvn mange tanker i din hverdag. For du har øjnene på bolden og travlt med at fylde dagtimerne ud. Nogle gange bliver dag til nat, før du lægger arbejdet fra dig. Men du må prioritere din søvn.

Alt peger på, hvor vigtig søvnen er. Faktisk udspiller der sig en reel søvntrend, hvor hårdt arbejdende topchefer vælger søvnen til.

Du kan med fordel hoppe med på vognen ved at følge et par nemme råd.

Spørg først dig selv, hvordan du sover bedst. Hvornår oplever du at træde ned i den helt dybe søvn og opleve ægte ro. Den oplevelse kan du jagte ved at designe den helt rigtige seng for dig.

Madrassen der passer til dig

Et råd er at finde en madras, der passer til dine præferencer.

Først skal du overveje, om du foretrækker en blød, medium eller hård madras. Det kan eksempelvis være en skummadras. Husk, at senge findes i mange former, hvoraf nogle har boksmadrasser, mens andre er kontinentalsenge.

Derefter skal du vælge madras til din vægtklasse, så du får glæde af madrassens bedste potentiale. Når du har fundet den rigtige madras, vil den understøtte din krop, så hele herligheden slapper af og falder til ro.

Sov dejligt.

Æstetik: Sengeramme og farve

Soveværelsets stemning har betydning for søvnen. Derfor er spørgsmål om sengerammer og farver vigtige for din søvn.

Sengerammen afslutter sengemøblet. Derfor skaber den udtryk af ro og sammenhæng. Kig eksempelvis efter en blød sengeramme. Måske du endda er til en behagelig sengegavl.

Farver skaber også sammenhæng. Gå efter en fælles farveskala i eksempelvis blå eller en anden yndlingsfarve.

Dynen skal få dig til at svæve

Søg gerne en dyne, der klimatiserer rigtigt.

Et tip er at lede efter en dyne i naturdun. Dyner findes i forskellige varmegrader, som spænder mellem sval til varm. Overvej derfor, om du har det varmt eller fryser, når du sover.

Nu er det godnat og sov dejligt. Så er du snart klar til endnu en spændende arbejdsdag.