Hvis du har kat, så er det også meget godt, hvis du sørger for have en kattelem i huset. Men hvorfor er det egentlig, at katten har så meget brug for at kunne komme ud? Det kan du læse mere om i denne artikel. Så bliver du klogere på, hvorfor det er vigtigt at have en kattelem, når man holder kat.

Meget selvstændige individer

En kat er et meget mere selvstændigt dyr, end en hund er. Katte har ikke lyst til at være lige så afhængige af deres ejer, som en hund har. Katte kan godt have brug for kærlig og omsorg, men de har faktisk lige så meget brug for at få lov til at være selvstændige. Din kat skal altså selv kunne bestemme, hvornår den gerne vil udenfor, og hvornår den har lyst til at blive inde. Mangler du en kattelem til din kat? Så se mere her.

Brug for frihed

En kat har også langt mere brug for frihed, end en hund har. Hvis en kat ikke får sin nødvendige frihed, så kan den godt begynde at være mindre tilpas. Det kan være, den begynder at føle sig spærret inde, og det er ikke et godt liv for en kat. Hvis du har mulighed for at sætte en kattelem op derhjemme, så bør du helt sikkert gøre det, så din kat kan få masser af frihed.

Brug for eventyr

En kat har brug for at kunne gå på sine egne eventyr. Kattedyr er jo rovvæsener, og de har brug for at komme ud og bevæge sig og bruge sine naturlige jagtinstinkter. Selvom katten ofte har brug for os for at overleve, så har den brug for at føle, at den sagtens selv kan overveje. Derfor er det vigtigt, at du giver den denne mulighed.