Når man skal ud og have et husdyr, som mange danskere har rundt omkring i landet. Så er det vigtigt at man finder en hund, der matcher ens personlighed. Har man børn, skal man vælge en mindre hund, med et blidt sind, mens hvis man skal have en vagthund skal racen være større og mere trofast. En engelsk bulldog er kendt som en sød, loyal, trofast og hengiven hund at have i hjem. Med dens blide ansigt og lidt runde format er den en let hund at have i hjemmet. Den er godt oprindet fra en kampsportshund og derfor meget muskuløs og tætbygget. Der er dog en masse andre ting at vide om den Engelske Bulldog, så læs mere her.

Træning og opdragelse

Hvis en engelsk bulldog ikke bliver trænet og opdraget, kan den ende med at blive meget stædig, doven og asocial. Der skal derfor meget lydighedstræning til. Hvis dette bliver gjort er det en fantastisk hund, at have med at gøre. En vigtig information når det kommer til at træne en engelsk bulldog er, at siden den er så tætbyget og med en trykket næse, skal man sørge for at give den pauser. 

Aktivitetsniveau

Som sagt før, er en engelsk bulldog en hund, der fysisk set ikke kan holde til så meget, i det at dens små ben, tykke krop og korte næse ikke er bygget til længere leg. Derfor skal man være opmærksom når man er ude og gå med den. En engelsk bulldog kan ikke holde til længere ture og motion der kræver et højt tempo. Som hvalp er en engelsk bulldog meget legesyg. Som årene går vil dens aktivitetsniveau gå drastisk nedaf. Den vil derfor foretrække at slappe af i sin seng, på sofaen eller andre komfortable steder.