Er i på udkig efter en ny familiehund til præcis jeres familie, så kan en fransk Dogue De Bordeaux være et rigtig godt og sikkert bud. Det er ikke lige så populær en race, som mange andre almindelige danske familiehunde, men dens væsen passer perfekt ind i en kærlig familie. 

Tålmodig og intelligent hund 

En Dogue De Bordeaux blev oprindeligt brugt som alt fra kvægdrivere til vagthund, så det er en meget intelligent og ikke mindst tålmodig hund. Den er derfor rigtig god som familie hund. Det er en loyal hund, og den er derfor tæt knyttet til dens familie. 

Den er tålmodig og kærlig overfor børn, og den bliver ikke let ophidset. Børnene kan derfor nemt lege med hunden uden chance for, at de bliver bange for den. Hunden kan være lidt sky overfor fremmed, og den vil derfor også være en god vagthund i hjemmet, når I er på arbejde eller sover.

Minimal pleje 

En Dogue De Bordeaux kræver minimal pleje af jer, da dens pels er fin og kort. Den kræver derfor ikke den store daglige plejning. Man skal dog daglig aftørre den for at fjerne støv og løse hår, præcis som man selv børster hår. 

Hovedet har også flere folder og furer som skal holdes rene. Den savler nemlig en del, og der kan opstå hunirritationer, hvis man ikke holder folder og furer rene og tørre. Det er derfor en meget nem hund at passe og pleje. 

Træningsmuligheder

Der er rigtig gode muligheder for at lære en Dogue De Bordeaux en masse tricks. Den reagerer godt på en kærlig men konsekvent leder. Det er derfor en rigtig god ide at træne hunden med belønninger og i korte og tempofyldte sekvenser. 

Børnene vil også kunne hjælpe med dette, og det vil være en fornøjelse for begge parter. Børn elske ofte at forkæle hunden med godbidder, når de træner dem, og en Dogue De Bordeaux vil drage god og stor nytte af det. 

Lad ikke skinnet bedrage 

Du skal endelig ikke lade skinnet på en Dogue De Bordeaux snyde dig. Den kan for mange se meget brask og overlegen ud, men det er en meget kærlig, tålmodig og loyal hund. Den kræver naturligvis træning ligesom alle andre hunde for at blive en god og rolig familiehund, men man vil til gengæld også få en rolig og sød følgesvend i mange år.