Det er aldrig sjovt at have skadedyr i hjemmet. Skadedyr kan både være dårlige for hygiejnen, og så kan de også ødelægge ting, når de f.eks. bider i dine ledninger eller spiser af din mad.

Der er altså masser af grunde til, at det er en god idé at få sine skadedyr ud af huset med det samme, man opdager, at de er der. I denne artikel kan du blive lidt klogere på, hvad du kan gøre, når du har skadedyr i huset.

Er der rotter på loftet?

Noget af det, der desværre er meget almindeligt at opleve i forhold til skadedyr, er rotter på loftet. Man opdager det typisk ved, at man kan høre dem kravle rundt deroppe. Det kan også være, man opdager det, fordi man har en pakke morgenmad, hvor der er blevet bidt hul i bundet.

Rotter og mus kan ødelægge mange ting i boligen, og du kan også risikere, at de begynder at gnave i dine ledninger. Hvis du først finder noget mad, som du kan se, rotten eller musen har været i, så er det meget vigtigt, at du husker at smide det ud. Du skal aldrig spise noget mad, som en rotte eller mus har været i.

Pas på med at tage sagen i egne hænder

Når man opdager, at man har skadedyr, så kan det godt være fristende at forsøge at gøre noget ved problemet med det samme.

Du skal dog helst ikke komme for godt i gang, da det godt kan være en kompliceret sag. Du kan altid ringe til kommunen, når du finder rotter eller mus på loftet. Det anses faktisk som et kommunalt anliggende, når der er skadedyr på loftet. Du skal også være opmærksom på, at du ikke selv må benytte dig af nogle kemiske midler for at fjerne skadedyrene. Det er nemlig kun noget, som et autoriseret personale må bruge.

Dette kan du selv gøre

Der findes dog ting, du godt selv kan prøve at gøre. Du kan f.eks. vælge at investere i en ultralydsmaskine. Denne skulle udsende en lyd, som skræmmer mus og rotter bort. Frekvensen er så høj, at den ikke kan høres af mennesker, så du skal ikke bekymre dig om at have en irriterende lyd i huset. Du kan også selv forsøge at sætte fælder op.

Ring efter en skadedyrsbekæmper

Din bedste mulighed er dog altid at ringe efter en skadedyrsbekæmper.

Det kan f.eks. være, du skal bruge skadedyrsbekæmpelse Silkeborg? Så er det lige til at finde her. Det er godt at kontakte en skadedyrsbekæmper, fordi du så får nogle fagfolk på området, der virkelig har forstand på at løse dit problem. De har langt mere erfaring, end du selv har.