Er du ejer af en virksomhed, og ønsker du at belønne dine ansatte med en hyggelig og sjov firmafest? Det har mange fordele at feste med dine ansatte og kolleger: Du får lært dem bedre at kende, og så styrker sociale arrangementer fællesskabet og samarbejdet i din virksomhed. Men for at holde den bedste fest skal der lidt forskelligt til. Det får du et par tips til her. 

Teambuilding

Server den rigtige drikkelse

For at festen kan blive en succes, er det en god idé at have styr på, hvilken drikkelse du vil servere til din firmafest. Fordi folk har forskellig smag, er det godt med variation. Mange drikker alkohol, men det er ikke alle der ønsker at være berusede, så et udvalg af sodavand er også godt. Når det gælder valget af alkohol, kan du aldrig gå forkert ved at inkludere øl og vin, men også enkle cocktails kan være oplagte. Det kunne eksempelvis være filur, rom og cola eller gin og tonic. Gode drinks kræver selvfølgelig den bedste alkohol. Når det gælder gin og tonic, kan du eksempelvis prøve en whitley neill gin. Hvis du virkelig vil bringe liv til festen, kan du hyre en bartender til at lave og servere de drinks, dine ansatte ønsker. Hvis du opfordrer dine ansatte til at drikke og feste med omtanke, bliver din begivenhed en succes. 

Planlæg sjove aktiviteter

En firmafest behøver ikke kun bestå af dans og druk. Fordi festen er en oplagt mulighed for at øge samarbejdet og følelsen af sammenhold hos de ansatte i din virksomhed, kan du gøre meget for at promovere dette. Du kan inkludere forskellige teambuilding-aktiviteter som det første, for at ryste din virksomhed sammen. Foregår aktiviteterne i starten af festen, vil gæsterne være mere trygge ved hinanden, og så er det sandsynligt at festen bliver en succes. Aktiviteterne kan være konkurrencer i hold. Du kan eksempelvis planlægge fysiske aktiviteter eller quiz. 

Overvej at holde en temafest

En måde til at gøre festen ekstra sjov og hyggelig, er at planlægge den efter et tema. Fester der følger et bestemt tema, er ofte dem man husker, og temaet kan fungere som en guide til, hvordan din begivenhed skal afvikles. Du kan planlægge aktiviteterne efter dette tema, eller opfordre dine ansatte til at ankomme i et kostume relateret til temaet. Kostumefester opfordrer til en sjov og afslappet stemning fra start. Og der er heldigvis mange temaer at vælge mellem: det kunne eksempelvis være cowboys og indianere, vikinger, st. Patricks Day eller visuel æstetik og musik fra et bestemt årti. Kun fantasien sætter grænser, og dine ansatte kommer til at sætte pris på den indsats det tager for dig, at planlægge en fest for dem. Med glade ansatte får du en virksomhed, der er sjovere at arbejde hos.