Alle har hørt, at hunden skulle være menneskets bedste ven, og det er ikke uden grund, at man siger det. Der er hundredvis af forskellige hunderacer, som alle er vidt forskellige i både udseende og i personlighed. Derfor vil der uden tvivl også være en, som passer perfekt til dig, uanset om du har børn, bor alene, har masser af energi eller blot foretrækker at have en evig trofast ven. Her kan du læse mere om Jack Russell terrier, som er en af de mere almindelige hunderacer.

De mange racer

Som allerede nævnt er der utallige hundearter, som alle har hver deres kendetegn – og ligesom mennesker har hver enkelt hund også sin egen personlighed. Det betyder, at uanset hvorfor du ønsker at anskaffe dig en hund, så er der en, der passer lige præcis til dig. 

At alle hunde er forskellige betyder dog også, at du skal være opmærksom på ikke at vælge den forkerte hund. Eksempelvis er Jack Russell terrieren ikke nødvendigvis en videre god følgesvend til børn, så er det en familiehund, du leder efter, er det måske ikke lige den race, du skal vælge.
I stedet har den en stor tolerance for at være alene, så længe den er blevet trænet til det. Derfor passer den perfekt til dem, som ikke hele tiden er hjemme. Man skal bare huske at lufte den. 

Det er også vigtigt at huske, at forskellige racer er blevet opdrættet til forskellige ting, så mens der altid er en passende race til forskellige ting, så er der forskel på, hvad de individuelle racer er gode til. Jack Russell terrieren er eksempelvis rigtig god til jagt, men den er mindre god til at stå vagt. Derfor, har man et ønske om, at hunden også skal kunne passe på huset, så vil det være en god idé i stedet at overveje en rottweiler eller en bullmastiff.