Har I endelig besluttet jer for, at I skal have en hund i din familie? Det er en dejlig og spændende beslutning, og det er starten på et nyt kapitel i jeres familieliv sammen. I står dog også overfor at skulle beslutte jer for, hvilken hund I skal have.

Ét bud på en dejlig familiehund er en Staffordshire bull terrier, der også går under det mere mundrette navn Staffy. Overvejer I denne race, kan du læse med her og finde ud af, om det er den rette hund for dig og din familie. Du kan også læse mere på:  staffordshire-bull-terrier.dk.

God som familiehund

En staffy er en hunderace, som egner sig rigtig godt som familiehund. Faktisk blev hunderacen oprindeligt avlet til at være en familiehund. Den er heller ikke alt for stor, med en skulderhøjde på 45-48 cm og en vægt på 11-17 kg. Derfor behøver man heller ikke afse masser af plads i sin bolig, for at hunden kan komme rundt. En staffy kan blive op til 16 år gammel, så den kan også være en del af din familie i mange år.

Staffyen er meget loyal og hengivende, så den vil knytte nogle tætte bånd til dig og din familie. Den kan dog have tendens til at blive besidderisk, men dette kan imødekommes gennem ihærdig træning.

En Staffy er god til børn og knytter nemt stærke bånd til dem. Det er dog også en energisk og ivrig hund, der elsker at lege. Lidt ældre børn vil elske dette, men har du små børn kræver det lidt ekstra overvågenhed fra din side af. Hunden kan nemlig ikke altid mærke, som den er lidt for voldsom. Lærer du den at lystre og stoppe, når den får at vide, at den skal, er det en vidunderlig familiehund.

En dejlig men stædig hund

En Staffordshire bull terrier er også en stædig hund, der har sine egne meninger til hvordan skabet skal stå. Dette er både godt og skidt. Det gode er, at den vil gøre meget for at lykkes med opgaver og kommandoer. Tager hunden dog en beslutning om, at der er noget den f.eks. ikke vil, bliver det dog svært at ændre dens mening. Derfor kræver det grundig og ihærdig træning at kunne imødekomme dens stædighed.

Hvad kræver den af dig?

En Staffy er ikke en hund, der kræver konstant opmærksomhed. Den kan f.eks. sagtens være alene hjemme, så længe du langsomt træner den til det.

Start med at lade den være alene i 10 minutter, 15 minutter, 20 minutter og således, så den gradvist blive tryg ved at være på egen hånd. Husk også at give den god portion mad, inden du tager afsted. Staffordshire bull terrier er sociale og glade hunde, så lad dem ikke være alene i alt for lang tid. Nogle timer om dagen er dog intet problem.

En Staffy har også brug for en god mængde motion, både fysisk og mentalt. Dette skal du derfor huske at afsætte tid til.