Det er ingen hemmelighed at man er blevet mere og mere bevidst om planeten og om hvordan de stigende klimaforandringer forårsaget af mennesker af taget fat i løbet af blot få år. Det er rigtig vigtigt at først og fremmest blive bevidst om klimaforandringer, sprede budskabet om bæredygtighed og derefter implementere nogle gode og grønne vaner ind i sin egen hverdag. Man behøver nemlig kun at tage det første skridt mod en mere klimavenlig hverdag før man allerede gør en stor forskel. Hvis man gerne vil gøre en endnu større forskel kan man for eksempel starte et projekt om at plante en masse træer, der opsuger Co2 og giver livsnødvendig ilt til både dyr og mennesker.

Bæredygtighed

Til gavn for miljøet

Skove på områder af Fyn bliver konstant fældet overalt i verdenen for at imødekomme det globale samfunds stigende krav på papir, tekstiler og andet. I langt de fleste tilfælde betyder det at disse fældede træer aldrig bliver erstattet med nye, der gør gavn for miljøet, mennesker og dyr. Men der er heldigvis ingen grund til at fortvivle, da man faktisk kan gøre meget som privatperson for at modvirke denne kedelige tendens. Man kan for eksempel få funding til at starte et projekt om at plante træer, der kan blive finansieret af helt almindelige mennesker. Det eneste der skal holdes styr på er selvfølgelig hvor træerne skal plantes og hvor mange der skal tage sig af processen med at plante.

Alle kan være med

Der er ingen større selskaber eller firmaer der behøver at være med inden over crowdfunding – det er kun helt almindelige mennesker, der giver deres penge til et godt formål i håbet om at det kan gøre en forskel. Når pengene så er samlet ind kan du for eksempel samle alle dine venner og I kan alle begynde at plante frøene til nogle forhåbentlig gavnlige og flotte træer. Det kan endda være at jeres bedrift inspirerer andre til at gøre det samme, hvor de bor, hvilket dermed skaber en bæredygtig kædereaktion, der gavner alle og som ikke koster en formue at få stablet på benene. 

Klimabevidst

Gaven der bliver ved med at give

Når man først bliver husket på hvor fantastisk træets helt naturlige og bæredygtige mekanisme er, bliver man uden tvivl mere motiveret til at forsøge at modvirke klimaforandringerne. Disse ældgamle træer har været på Jorden siden tidernes morgen og derfor fortjener de også at blive behandlet med respekt, ikke bare fældet ned. Blot ét plantet træ på et offentligt sted kan gøre en meget større forskel for miljøet end hvad man lige regner med. Alt afhængig af hvilken slags sort træet er, kan det højst sandsynligt stå flot mange år frem og dermed bidrage positivt til planeten og alle dets indbyggere.